28 Mayıs 2012 Pazartesi

Fırında Levrek


Yeniden merhaba,
bir süredir yeni tarifler ve yazılarla ilgilenemedim.bu süre zarfında ehliyet aldım :) kurs sınav derken bloğumla ilgilenemedim.Neyse ki sınavlarımı verdim ehliyetimi aldım
Geçen misafirlerime yaptığım balığı paylaşmak istiyorum sizinle..Hem pişirmesi kolay hemde leziz bir balık metehan için de besleyici tabiki.
Balığımız için malzemelerimiz:
Temizlenmiş Levrek (ben başınıda kesiyorum zira onların bana bakmasından pek hoşlanmıyorum :( )
zeytinyağı,tuz,sarımsak,kimyon,patates, soğan maydonoz

levrekleri iyice yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyoruz
patateslerimizi soyum yuvarlak yuvarlak doğruyoruz soğanlarımızı da aynı şekilde doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizin üstüne diziyoruz
bu dizdiğimiz soğan ve patateslerimizin üstüne balıklarımızı koyuyoruz balıklarımızın içine dışına biraz zeytinyağı gezdirip tuz karabiber kimyon serpiyoruz

tepsimize soyup doğradığımız sarımsaklarımızıda yerleştirip kalan yerlere patates soğan ve maydonozlarımızı yerleştirip 200 derece fırında pişiriyoruz.

afiyet olsuuunnn :))