3 Temmuz 2012 Salı

Kayısılı Top Turta

Malzemeler:
13 adet kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
kabartma tozu
dört buçuk su bardağı  un

içi için:
1/3 su bardağı çekilmiş çeviz
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
3çorba kaşığı  toz şeker

süslemek için pudra şekeri

kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
ceviz kuru üzüm tozşeker ve tarçını karıştırın.kayısıların için karışımla doldurun ve parçaları birbirine yapıştırın.
tart hamuru için şeker margarin ve kabartma tozunu karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun
kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizde yuvarladıktan sonra hamurların içini dolmalık biber gibi açın
içine kayıları yerleştirin ve delikleri kapatıp elinizde yuvarlayın
yaplanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve 200 derecelik ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin
fırından çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın